Waarom daalde inbraak in 2017?

Waarom daalde de inbraak in 2017?

  • Wanneer gebeurden de meeste inbraken?
  • Welke factoren hadden de grootste invloed op dat cijfer?
  • Wat kan ik doen om mijn gezin veilig te houden?

 “150 inbraken per dag, maar toch blijft het aantal woninginbraken dalen”, kopte Het Nieuwsblad onlangs. Jaar na jaar moet u minder vrezen voor inbraak, maar toch blijft een op maat gemaakt beveiligingssysteem een belangrijke factor voor u en uw gezin. Hoeveel inbraken waren er in 2017? Waarom zou ik beveiliging installeren bij een daling in inbraak? Dat ontdekt u hier.

Wanneer gebeurden de meeste inbraken?

De meeste inbraken vallen voor in het weekend. Vooral vrijdag en zaterdag zijn populair onder de indringers, aangezien veel mensen de kans grijpen er een weekendje op uit te trekken of vanaf de middag bij vrienden te gaan. Opvallend is wel dat die inbraken vooral overdag gebeuren, en niet ’s nachts zoals de meeste mensen denken. Nu ja, statistisch gezien dan. De dag loopt namelijk van 6.00u tot 21.59u en alles daartussen is nacht. Een flinke portie van de avond zien de analisten dus ook als dag.

In 2015 waren er 67.103 inbraken, voor 2016 waren dat er 56.215. Dat aantal daalde met ruwweg 20% in 2017. Een flinke daling, dus. 

Welke factoren hadden de grootste invloed op dat cijfer?

De daling in het aantal inbraken is te wijten aan een combinatie van factoren. Zo organiseerde de politie een hoop preventiecampagnes en bewustmakingscampagnes. De grootste factor is echter wellicht de toename in beveiligingssystemen. Bij een poging tot inbraak leggen de meeste systemen niet gewoon vast, ze hebben ook een afschrikeffect op de indringers. Daardoor denken ze twee keer na voor ze een woonst binnendringen. Dat afschrikeffect gekoppeld aan registratie en melding is exact wat u als particulier nodig heeft om veilig te blijven.

Bovendien bestaan er ook heel veel verschillende vormen van beveiliging, die allemaal op uw maat kunnen worden gemaakt. Zo weet de inbreker meteen waar hij aan toe is.

Wat kan ik doen om mijn gezin veilig te houden?

Met zo’n beveiligingssysteem op maat gaat u niet enkel inbraak tegen, ook voor andere gevaren zoals brand beschermt u uw gezin. Dat systeem wordt aangepast aan uw noden, zoals hoeveel familielieden u heeft en het risico op inbraak in uw buurt, zodat u de beste beveiliging geniet. Bovendien krijgt u in sommige gemeentes premies voor de beveiliging van uw woonst. Kortom: met een aangepast beveiligingssysteem helpt u gemakkelijk het aantal inbraken in 2018 nog meer terug te dringen, én houdt u uw familie helemaal veilig.

 

Welk inbraaksysteem past bij mijn woning? Hoe kies ik voor totale beveiliging? Vraag advies aan de beveiligingsexperts van GW Security Group voor een plan op maat.