Een Alarmsysteem koppelen aan domoticaalles is mogelijk!

Domotica Domotica systemen zorgen ervoor dat wonen heel wat aangenamer wordt. Ook alarmsystemen kan men integreren in domotica. Hoe zit zo’n domotica alarmsysteem, waarbij een klassiek alarmsysteem gekoppeld wordt aan een domotica systeem in elkaar en wat zijn de voordelen ervan? Wij zetten het op een rijtje. Een domotica alarmsysteem Een klassiek alarmsysteem verwittigt je bij inbraak, maar door de koppeling ervan met een domotica systeem kan je nog veel meer! Wat zijn de mogelijkheden van Domotica integratie?

  • Alle lichten in huis laten aanspringen
  • Iemand in je huis toelaten van op afstand
  • Paniektoets indrukken op je mobiele telefoon

Domotica biedt dus heel wat mogelijkheden wanneer je jouw huis beveiligen wil met een moderne alarminstallatie of draadloos alarm. Een alarm systeem gekoppeld aan domotica: drie functies om de veiligheid in en rond het huis te garanderen Domotica helpt op verschillende manieren de veiligheid in huis te optimaliseren. Hieronder een greep uit de belangrijkste functies ervan in het kader van veiligheid en alarm:

  • Toegangscontrole : Dankzij een domotica systeem kan je deuren of poorten automatisch sluiten of openen. Er kan ook met een toegangssysteem via videofoniecamerabewaking of telefonie gewerkt worden.
  • Sturing van op afstand: Ook de sturing van de rolluiken is gemakkelijk te regelen. Merkt het alarmsysteem iets op in of rond het huis, kan men de rolluiken automatisch naar beneden laten gaan.
  • Detectie en technische waarschuwing: Een domotica systeem gekoppeld aan een alarmsysteem kan instaan voor het detecteren en melden van een gaslek, waterlek, brand. Wanneer er iets gebeurd in huis dat niet normaal is word te onmiddellijk gewaarschuwd. Ook kan het systeem in zulke gevallen de gas- of waterleiding afsluiten.

GW Security maakt het mogelijk om alarmsystemen te koppelen met domotica via KNX standaard.

Dit verzekert u ervan dat alle componenten goed met elkaar samenwerken.

 Een persoonlijke prijsofferte of beveiligingsadvies? Neem vrijblijvend contact op met GW Security.