Wat betekent een meldkamer voor mijn beveiliging?

meldkamer

Wat doet een meldkamer?

Wanneer u ervoor kiest een bewakingssysteem te installeren in uw woning of bedrijf, worden die vaak geïntegreerd in een groter systeem. Dat is niet enkel het geval om plaatselijk

de veiligste omgeving te creëren, de systemen zijn ook verbonden aan een centrale: de meldkamer. Wanneer het alarm wordt geactiveerd, krijgt dit centrale punt daar melding van.

Zij contacteren op hun beurt de persoon of personen die u op voorhand aanduidde als contactpersoon in noodgevallen. Zo kan u erop rekenen dat uw alarm altijd gehoord wordt.

Hoe werkt dergelijk systeem?

Het alarm wordt vanuit uw systeem doorgeseind naar een geconnecteerde meldkamer. Die is uitgerust met de meest geavanceerde technologieën van alarmering, alarmtechnieken en beeld- en geluidsoverdracht. Om te verzekeren dat de kamer zonder uitzondering operationeel is, wordt de ontvangstapparatuur opgesplitst in verschillende stroomkringen, noodvoedingen en stroomaggregaten. Een tweede bewakingscentrale staat steeds in back-up. Bovendien zijn er professionele operatoren 24 uur op 24 ter beschikking. Ze genoten de beste opleiding en steunen op ervaring met alle mogelijke situaties.

Door een uitgebreid netwerk van reservesystemen aan te leggen, garandeert de organisatie permanent veiligheid, wat er ook gebeurt.

Jonge man update het netwerk van reservesystemen in de meldkamer van GW Security Group

Hoe kunnen ze vanop afstand de situatie bij mij inschatten?

Via een camerabewakingssysteem kan onze meldkamer virtueel rondes doen in uw pand, op vastgelegde tijdstippen of geselecteerde momenten. Zo weet de bewakingscentrale altijd hoe veilig uw omgeving is. Gaat het alarm af? Dan kunnen ze eerst vanop afstand kijken of het een vals alarm was voor ze uw contactpersoon verwittigen. Dankzij dergelijke vastgelegde controles kan u zowel thuis als bij uw onderneming altijd gerust zijn.

Welke meldkamer is aangesloten bij GW Security Group?

Alle producten van GW Security Group zijn perfect compatibel met de diensten van Seris Monitoring. De organisatie is een gekende partner in verscheidene landen en behoort tot de SERIS GROUP, die al 25 jaar actief is in de telebewaking in België. Hun professionele service en handhaving van de geldende normen maakt hen de meest betrouwbare veiligheidsmonitor. De kwaliteit van hun diensten wordt gewaarborgd door een ISO9001-certificaat, een streng kwaliteitsmanagementlabel. Niet enkel u, maar ook duizenden anderen kunnen daardoor gerust slapen.

Welk beveiligingssysteem past het best bij mijn noden? Wanneer is een meldkamer het voordeligst? Vraag advies aan de beveiligingsexperts van GW Security Group.