Hoe werkt inbraakbeveiliging?

Inbraakbeveiliging is niet alleen nuttig om inbrekers te betrappen, af te schrikken of aan te houden. Alarmsystemen schrikken potentiële inbrekers eerst en vooral af. Het werkt dus ook preventief. Onze anti-inbraaksystemen waarschuwen u, uw familie of uw medewerkers als er toch een (poging tot) inbraak is. Dat kan via sirenes, op uw telefoon en via de meldkamer. Alle materialen die GW Security Group gebruikt, dragen het INCERT-kwaliteitslabel (Intrusion Certification). Ontdek onze verschillende soorten beveiliging of bekijk enkele foto’s van door ons gerealiseerde alarminstallaties.

 

Hoe kan u uw woning of gebouw beter beschermen?

Contacteer ons vandaag nog. Wij bespreken samen met u de mogelijkheden voor inbraakbeveiliging en zoeken de beste oplossing op uw maat. U krijgt vrijblijvend een offerte.

 

Kies voor totale beveiliging

U kunt uw inbraakbeveiliging integreren in een totaalconcept, met brandbeveiliging en toegangscontrole. Zo is uw woning, gezin of bedrijf op elk vlak optimaal beschermd. Waar kan u uw inbraakbeveiliging het best gebruiken?

Waar kan u bescherming het best gebruiken?

Inbraakbeveiliging

Enkele tips tegen inbraak

Een alarmsysteem is uiteraard niet de enige vorm van inbraakbeveiliging. Wat kan u zelf doen om u te beveiligen? Dat ontdekt u hier.

  • Let op met zichtbaar kostbare spullen. Plaats bijvoorbeeld geen dure voorwerpen, zoals audio- en videomateriaal of antiek aan uw raam, in het zicht van de voorbijgangers. Laat ook geen waardevolle dingen zoals geld, waardepapieren en cheques in huis als dat niet nodig is. Ook juwelen en andere waardevolle zaken bergt u best op in een safe.
  • Gaat u met vakantie of bent u voor langere tijd niet thuis? Maak dit niet voor iedereen kenbaar. Geef uw woning steeds een bewoonde indruk.Laat bijvoorbeeld geen briefjes achter waarop u uw afwezigheid meldt. Vraag een buur, vriend of familielid om de brievenbus leeg te maken, de rolluiken of gordijnen af en toe te openen of het gras te maaien. ’s Avonds een licht laten branden is ook een signaal dat er iemand thuis is. Gebruik bijvoorbeeld een tijdschakelaar of een spaarlamp.
  • Laat nooit een deur of een raam openstaan als u niet thuis bent. Ook al bent u maar heel even weg. Een dief heeft immers maar enkele minuten nodig om juwelen, geld, cheques of andere kleine maar kostbare zaken te vinden in uw huis, garage of tuinhuis. Sluit dus alles steeds goed af.
  • Verstop nooit uw reservesleutel op een typische plek, zoals onder de mat of in een bloembak. Laat liever sleutels bijmaken voor uw huisgenoten of leg een reservesleutel bij een vriend, buur of familielid. Laat ook geen sleutels rondslingeren, in uw auto bijvoorbeeld. Aan uw sleutels hangt u ook best geen label met uw adres erop, om ongewilde bezoeken te vermijden als u uw sleutels verliest.
  • Help eventuele inbrekers niet op weg door allerlei materiaal zoals ladders of klein gereedschap klaar te leggen. Berg dat allemaal op achter slot en grendel.

[Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken]