Camera op houten tafel naast smartphone voor camerabewaking via internet van GW Security Group

Wat is camerabewaking via internet?

Bij camerabewaking via internet, ook wel netwerkcamera’s of IP-camera’s genoemd, wordt uw volledige huis of bedrijf beveiligd via een onlineverbinding. Dat systeem maakt het gemakkelijker opgenomen beelden te bewerken, hogere kwaliteit te verwerken en dieper in te zoomen. Tegelijkertijd krijgt u ook realtime meldingen over onregelmatigheden zoals beweging, waarbij u overal ter wereld de beelden live kan controleren.

De overvloedige voordelen van camerabewaking via internet maakt dat het innovatieve systeem traag maar zeker analoge camerabeveiliging vervangt in de huidige markt. Kies voor de toekomst met netwerkcamera’s.

Hoe wordt een IP-camera geïnstalleerd?

Bij de installatie van IP-netwerkcamerasystemen komt heel wat kijken. Verschillende elementen moeten namelijk helemaal met elkaar geïntegreerd worden voor optimale samenwerking en de beste beveiliging.

  • Aansluitingen

Netwerkcamera’s verbinden met de andere systemen via netwerkkabels of UTP-kabels. Er bestaan verschillende varianten die we afhankelijk van capaciteit, snelheid van overdracht en weerstand tegen storing zorgvuldig uitkiezen. De kabels overbruggen afstanden tot 100 meter voor er een switch moet gebeuren. Wat als ik een veel langere afstand moet afleggen? Dan schakelt u eenvoudigweg over naar glasvezelkabels voor de dataoverdracht.

  • Voeding

Uw IP-camera’s geven niet enkel data door via de netwerkkabel, ze ontvangen er ook stroom van. Daarvoor gebruiken we bij installatie specifieke switchen, genaamd POE- of Power over Ethernet-switchen. Daardoor kan uw systeem gemakkelijk worden gevoed via een adapter in het stopcontact of met een aparte elektriciteitsbron.

Overzicht van de werking van camerabewaking via internet van GW Security Group

Welke capaciteiten heeft een netwerkcamera?

De bijzondere voordelen en capaciteiten die camerabewaking via internet met zich meebrengt, vergen heel wat stroom en bandbreedte. Dat betekent een zwaardere last op uw bestaand netwerk dat zich onder andere kan uiten door een tragere internetverbinding

op uw computer. Daarom stellen we veelal voor een apart netwerk te installeren waarmee enkel uw camerasysteem verbonden is.

  • Beeldresolutie

Uw netwerkcamera’s functioneren op zich als kleine computers. Daardoor kan u zelf kiezen in welke resolutie u beelden naar uw IP-recorder wil verzenden. Tegenwoordig kan dat namelijk in zeer hoge kwaliteit, zo is een resolutie van 5 megapixel niet meer uitzonderlijk. Daarbij let u er wel beter op dat de recorder de door u gekozen capaciteit kan verwerken, wat u gemakkelijk doet onder begeleiding van onze experts.

  • Opslagcapaciteit

De huidige generatie IP-camera’s werkt via innovatieve opslagsystemen waardoor u veel minder opslagcapaciteit nodig heeft dan met verouderde modellen. De zogeheten H.264-compressie is dezelfde methode van comprimeren die door globale spelers als YouTube wordt gebruikt, wat meer kwaliteit op minder ruimte garandeert.

  • Verlichting

Voor elk type bewakingscamera maakt de aanwezigheid van licht een groot verschil uit in de beeldkwaliteit. Om helemaal zeker te zijn kan u bij uw IP-camera kiezen voor een infraroodfunctie die ’s nachts bijna even helder opneemt als overdag. Uw omgeving blijft echter wel beter goed verlicht.

Welke soorten netwerkcamera bestaan er?

Voor uw camerabewaking via internet kan u kiezen uit een enorm aanbod van verschillende types camera en installatieplekken. Eerst en vooral kan u zowel binnen als buiten de omgeving vastleggen met aangepaste toestellen. Daarbij kiest u ook voor het doel en uitzicht het juiste type. Infraroodcamera’s nemen ook ’s nachts heldere beelden op. PTZ-IP-camera’s kunnen op afstand draaien, kantelen en zoomen voor het beste totaalbeeld van uw omgeving.

De unieke visoogcamera wordt dan weer gemakkelijk subtiel ingewerkt door zijn platte voorkomen en kan ruimtes tot 360° vastleggen op beeld.

 

Ja, ik wil een vrijblijvende offerte