IP-camerabewaking

Een netwerkcamera neemt heel wat informatie op. Dat opent deuren naar bewerking van opgenomen beelden, inzoomen en verbetering van kwaliteit. Tegelijk is het mogelijk om meldingen te krijgen bij beweging of via het internet overal ter wereld beelden live te bekijken.

De IP-netwerkcamera neemt stilaan de plaats in van de analoge camera op de markt. De toekomst voor camerabewaking ligt dan ook bij die netwerkcamera’s. Welk systeem past bij uw situatie? Neem vrijblijvend contact op met GW Security Group. Wij adviseren u graag en zoeken naar de beste oplossing!

De installatie

Installatie van een IP-netwerkcamerasysteem vraagt aandacht voor bepaalde factoren

surveillance-01_434x315

Aansluitingen

Aansluiting van netwerkcamera’s gebeurt met netwerkkabels (UTP). Daarvan zijn er verschillende types op de markt, afhankelijk van capaciteit, snelheid van overdracht en weerstand tegen storingen. Netwerkabels laten toe een maximale afstand van 100m te overbruggen. Daarna moet er een switch geplaatst worden. Voor grotere afstanden worden glasvezelverbindingen gebruikt.

Voeding

IP-camera’s krijgen doorgaans stroom via de netwerkkabel. Dat vergt specifieke switchen: de zogenaamde POE – Power over Ethernet – switchen. Net als analoge camera’s kunnen netwerkcamera’s van stroom voorzien worden via een adapter in het stopcontact of met een aparte voeding.

Netwerkprestaties

Netwerkcamera’s kunnen een aanzienlijke belasting betekenen op uw bestaand netwerk. Het kan vertragingen veroorzaken, onder meer voor internet op PC. GW Security Group raadt daarom veelal aan een gescheiden netwerk te installeren waarop alleen het camerabewakingssysteem draait.

Beeldresolutie

IP-netwerkcamera’s zijn eigenlijk op zichzelf al kleine computertjes. Het maakt dat u kunt kiezen in welke resolutie u beelden laat verzenden naar de IP-recorder. Dat kan in zeer hoge kwaliteit. Een 5-megapixelbeeld is helemaal niet meer uitzonderlijk! Let er even op dat de recorder die resolutie kan verwerken. Alles moet op elkaar afgestemd zijn! Daar ziet GW Security Group in elk geval zelf ook op toe!

Opslagcapaciteit

De nieuwste generatie IP-camera’s hanteert de zogenaamde H.264-compressie en heeft lang niet meer zoveel opslagcapaciteit nodig als de vroegere IP-camera’s. De uniforme standaard voor videocompressie, zoals ook Youtube gebruikt, laat toe veel meer beelden dan vroeger op te slaan op een beperkte ruimte.

Verlichting

Voor bewakingscamera’s geldt bij uitstek: hoe meer verlichting, hoe beter het beeld. Sommige IP-camera’s zijn uitgerust met een IR-functie. Zo kunnen ze ’s nachts met infrarood licht filmen. Toch blijft goede verlichting de beste optie.

Welke netwerkcamera’s zijn er?

Netwerkcamera’s bestaan in allerlei uitvoeringen, voor buiten of binnen en van infraroodcamera tot  visoogcamera’s.

ip_cameras_499x380

 Meer informatie of advies? Een offerte op maat? Contacteer vrijblijvend GW Security Group.

Realisaties