Conventioneel Brand detectie systeem

INIM ID100

Een conventioneel of klassiek brand detectie systeem, gekoppeld met een alarmsysteem voor doormelding, moet brand/rook in een vroeg stadium detecteren en de brandveiligheid van een gebouw dus garanderen. Optische of thermische detectoren worden in kringen/lussen geplaatst en bewaken als het ware het gebouw.  De handbrandmelders of nooddrukknoppen worden op aparte kringen/lussen gezet, net als de sirenes.

Zodra een detector of handbrandmelder de brandmeldcentrale alarmeert, kan die meteen sirenes, deurmagneten, rookkoepels aansturen en het brandalarm luiden. Ook een automatische blusinstallatie kan worden bediend, dit met een stuurinrichting.  De koppeling met het alarmsysteem zorgt voor een doormelding naar de meldkamer en zo worden de hulpdiensten tegelijk snel en efficiënt verwittigd.

De conventionele centrale controleert continu de goede werking van het systeem. Elke storing van onder meer kort- of aardsluiting, wegvallen van de spanning, kabelbreuk,…  resulteert in een geluids- en/of lichtsein met sirene of flash. U wordt meteen op de hoogte gesteld.

Voor het beveiligen van kleinere risico’s volstaat meestal een conventionele branddetectiecentrale op basis van het open-lussysteem.

Het toepassingsgebied strekt ver: studentenhuizen, appartementen, scholen, banken, kinderdagverblijven, openbare gebouwen, en ga zo maar door.

Alle materialen waarmee GW Security Group werkt, zijn BOSEC-gekeurd en worden geplaatst volgens de EN-norm van brandveiligheid.

GW Security Group gaat voor brandmelding resoluut voor de conventionele brandmeldinstallatie van Inim SmartLine. Ze heeft ongeziene mogelijkheden en kan als één van de weinigen zelfs 32-lusuitvoeringen aan! Behalve de beschikbare zones, is er per zone ook in een open collector in-/uitgang voorzien, in te stellen naar believen. De toepassingsopties worden daardoor enorm.

De SmartLine is uitermate gebruiksvriendelijk, is lokaal en op afstand te programmeren en werkt met grafische displays en LED-technologie. Programmering is een fluitje van een cent met de SmartLeague software. Optioneel is de aansluiting van gasdetectoren mogelijk.

Kort samengevat betekent dit dus:

  • Tot 32 detectoren per lus
  • Iets minder nauwkeurig maar wel accuraat
  • Veel gebruikt

U wil graag enkele voorbeelden zien van conventionele centrales, detectoren, drukknoppen, sirenes? Neem vrijblijvend contact op met GW Security Group voor meer informatie en referenties.

Realisatie

Downloads