Overige detectoren

Naast bewegingsmelders en rook- of hittesensoren zijn er nog overige detectoren die een cruciale rol kunnen spelen in uw beveiligingsconfiguratie. Ze zijn situatie-gebonden en worden dan ook specifiek toegepast waar nodig. Zo zijn er water/vochtdetectiesensoren, seismische detectoren, glasbraakdetectoren en trilsensoren. GW Security maakt u graag wegwijs in de types en helpt uw beveiliging te optimaliseren.

Vochtdetectie

Ook water kan uw veiligheid bedreigen of schade toebrengen. Het kost u een aardige duit om schade te herstellen. GW Security Group levert waar nodig ook de meest performante detectiesystemen om uw veiligheid te garanderen en schade te voorkomen.

De watersensoren van GRI werken met een relais en detecteren vocht vanaf een diepte van amper 1,5 mm. Aangesloten in een gesloten circuit, kunnen ze ingepast worden in elk alarmsysteem. Een alarmsignaal wordt gegenereerd als er vocht gedetecteerd wordt, als er spanningsverlies wordt opgemerkt op de sensor of als de sensor uitvalt.

 

NPNB-2600T

Glasbraakdetectie

Gewaarschuwd  worden van poging tot inbraak vóór de boef binnen is? Het kan ook met de glasbraakdetector van de Risco groep die onder de naam Vitron gelanceerd werd. Hij overstijgt in alle tests gelijkaardige detectoren en werkt akoestisch. De detector herkent specifieke glasbraak van raamglas, in alle formaten en types, slaat alarm en verjaagt zo de indringers. Of het gaat om uw winkelraam, of dat van uw woning: de Rokonet-toepassing zorgt ervoor dat de Vitron-detector de typische frequenties en sequenties van brekend glas herkent. De foutmarge is extreem laag en de detector is zeer eenvoudig te installeren. Uw beveiliging wordt gegarandeerd door de toepassing in meer dan 30 landen wereldwijd. Geen afstelling nodig: de kalibratie gebeurt automatisch.

 

Seismische detectoren

Seismische detectoren vinden hun toepassing vooral in kluizen en kluisruimtes. Ook bankautomaten worden ermee uitgerust. De Intrunet seismische detectoren van Siemens bieden professionele bescherming voor waardevolle goederen, geld en papieren. Ze kunnen dankzij efficiënte voorprogrammering plug-and-play geïnstalleerd worden op specifieke ondergronden zoals beton, staal en synthetische composietmaterialen, dit dankzij hun slim line design en de flexibele opstellingsmogelijkheden.

De detectoren combineren een geavanceerde digitale signaalverwerking met de Senstec bimorfe sensortechnologie en zijn dan ook in staat elke mechanische of thermische intrusie te registreren, waarna een alarm volgt dat aanhoudt gedurende de aanval. Omgevingsinvloeden worden genegeerd en vals alarm wordt maximaal uitgesloten. De gevoeligheid kan situatie-specifiek gemoduleerd worden.

Realisatie

16062015 068

Downloads

Meer informatie? Een offerte of advies op maat? Neem vrijblijvend contact op met GW Security Group.