Axiom

Met Axiom beschikt u over degelijke en professionele toegangscontrole voor de 24/7 beveiliging van medewerkers, bezoekers en bezittingen. Brede integratie en de vrij te programmeren alarmpunten leveren bovendien een flexibel, high-end beheersysteem. Axiom-technologie innoveert continu. Eerdere versies blijven backwards compatible en ondersteund. Dat verzekert vele jaren genot van de investering.

Toepassingsgebieden en modulariteit

Axiom-systemen zijn door de modulaire opbouw en het aantrekkelijke AxiomLite-instapniveau geschikt voor alle markten, van KMO’s en bedrijvencentra tot de zwaarste gevangenissen.

Het systeem kan modulair opgebouwd worden met 2, 4 en 8 lezer-controllers die zeer installatie- en servicevriendelijk zijn.  Diverse configuraties zijn mogelijk met intelligentie aan de deur, centraal opgesteld of een combinatie van beide. Sternetwerktopologie laat toe de bekabeling praktisch en economisch uit te voeren, een garantie voor efficiëntie en betaalbaarheid.

Met Axiom is het mogelijk om behalve bevoegdheden ook een taal per operator in te stellen. Elke operator krijgt bij het inloggen een schermconfiguratie in de gekozen taal, en volledig gericht op zijn of haar bevoegdheden.

Anti-pass-back, naar wens

Axiom-systemen ondersteunen diverse anti-pass-backniveaus. Tijd-gestuurde, lokale en globale anti- passback kunnen samen in één project worden toegepast en zijn per lezer instelbaar. Met behulp van de “Zone Anti-pass-back” is het mogelijk om gebruikers toegang te weigeren op bepaalde binnendeuren als ze niet eerst via de hoofdingang zijn binnengekomen.

De Axiom-bezoekersmodule regelt een efficiënt beheer van bezoekers, die vaak een extra veiligheidsrisico betekenen. Een gebruiker kan een bezoeker voorafgaand registeren. Bij de aankomst van deze bezoeker krijgt hij hiervan dan een melding via e-mail. Er is steeds een overzicht van de aanwezige bezoekers en ook de rapporten zijn uitgebreid en informatief.

Axiom zonering

Axiom-systemen laten toe om gebouwen in zones in te delen. Aan elke zone zijn een aantal lezers toegewezen. Gebruik ervan registreert werknemers meteen in een bepaalde zone. Zo is er real-time informatie omtrent hun locatie beschikbaar.

Axiom systemen beschikken over tellerfuncties per zone. Wanneer de laatste gebruiker een zone verlaat dan kan bijvoorbeeld de verlichting, verwarming worden aangepast. Axiom V voorkomt zo onnodig energieverbruik. De functie kan ook de beveiliging per zone in en uit schakelen. De tellerfuncties kunnen ook het aantal gebruikers in een zone zichtbaar maken, en aan een bepaalde waarde kan een actie worden gekoppeld, zoals het beperken van de toegang zodra een maximum aantal personen in de zone werd geregistreerd.

Deur dicht!

Investeren in toegangscontrole heeft weinig zin als gebruikers de deuren open laten staan. Axiom waarschuwt de gebruikers aan de deur als die te lang open staat en meldt aan de operators als de waarschuwing genegeerd wordt.

Van eenvoudige controle tot uitgebreid beheerAX5_CCTV

 

Op het overzichtelijke statusscherm krijgt u een real-time beeld van de actuele status van systeemcomponenten, toegangen, alarm in- en uitgangen. Via het statusscherm kan de operator commando’s geven, toegangen ontgrendelen, alarmpunten wapenen of ontwapenen, … Video-integratie laat toe op datzelfde statusscherm rechtstreeks camerabeelden te bekijken.

 

Gepersonaliseerde kaarten, voor extra visuele identificatieKaart_compleet

Ontwerp uw eigen toegangskaarten en bedruk ze op professionele wijze. Het is bovendien mogelijk om het ontwerp te koppelen aan de gebruikersgegevens in Axiom.

 

Lift Toegangscontrole

Axiom zit ook in de liftLift toegangscontrole_222x255

Axiom regelt niet alleen de bevoegdheden op toegangen, maar ook de bevoegdheden in de liften. Via de lezer in de liftkooi, kan de gebruiker een keuze maken uit de verdiepingen die hem worden toegewezen. Bij brand wordt de bediening van de lift automatisch weer vrijgegeven of wordt de lift naar het gelijkvloers gestuurd.

 

Back-ups beschermen uw gegevens

Geautomatiseerde systeem-back-ups stellen systeemgegevens veilig.

Melding via e-mail

Alarmsituaties of storingen op de werkstations moeten ook gemeld worden als er geen operators meer aanwezig zijn. Axiom beschikt over een e-mailfunctie die alarmmeldingen via e-mail verzendt. Axiom ondersteunt ook een gedetailleerde koppeling (SIA) met meldkamers.

Communicatie via het netwerk/internet

Het Axiom-systeem beheren, kan van op verschillende werkplekken. Door gebruik van netwerk en/of internet, kan het zelfs van op een andere locatie. Online toegangscontrole wordt zo mogelijk, via een veilige verbinding. Axiom-linkprogramma’s zorgen voor interacties binnen en buiten het systeem. Ze creëren op eenvoudige wijze interacties tussen de aangesloten lezers, alarm in- en uitgangen. De activering van één ingang kan bijvoorbeeld één of meerdere lezers in een High Security mode plaatsen, de buitenverlichting uitschakelen, de beveiliging inschakelen,…. De linkprogramma’s kunnen volgens tijdschema’s geactiveerd worden en werken bij de Axiom V-server onafhankelijk.

Control Room

Axiom V, voor een volledig en optimaal Security ManagementControl Room_218x162

Het Axiom systeem kan eenvoudig doorgroeien naar een volledig Security Management systeem. De vele integraties, met onder meer inbraak- en videobewaking, koppelingen, waaronder OPC en Active directory, brengen het beheer van de volledige beveiliging vanuit één platform binnen bereik. Naast uitgebreide rapporten biedt de software een verregaande alarmafhandeling met zelf-definieerbare instructies voor operators, plattegronden en bewakingsrondes.

Kaarten en lezers

Wat is de meest geschikte leestechnologie voor u? Dat wordt onderzocht met de klant. Het veiligheidsniveau van kaarten is mee bepalend voor de doeltreffendheid van toegangscontrole. Axiom ondersteunt simultaan verscheidene kaartformaten en technologieën. Het systeem gebruikt eenvoudig bestaande lezers en kan gemakkelijk uitgebreid worden met nieuwe.

Van magneetstrip tot lezer tot gezichtsherkenning, met Axiom is vrijwel alles mogelijk. Design en smaak zijn een significante factor maar Axiom ondersteunt een ruime waaier aan kaartformaten en kaartlezers. Per Axiom controller worden simultaan tot 5 verschillende kaartformaten ondersteund.

Een kwaliteitsmerk

Alle componenten van Axiom dragen het keurmerk “Elektronisch Toegangsbeheer” waarvan de eisen zijn vastgelegd in de NEN50133-1. Dit biedt de garantie dat alle componenten voldoen aan de gestelde eisen.

Integratie

Integratie met branddetectie-systemen

Brandalarmmeldingen worden door integratie weergegeven op de Axiom-werkstations. Toegangen kunnen automatisch ontgrendeld worden bij brand en lijsten van aanwezige gebruikers en bezoekers binnen de betreffende zone worden automatisch gegenereerd. Die evacuatielijsten zijn van levensbelang tijdens evacuaties!

Een beeld zegt zoveel meer

Axiom integreert probleemloos met zowel analoge als IP-videobewakingsystemen. Met een muisklik zijn live beelden van deuren, alarmpunten of sturingen beschikbaar. Bij controle van rapporten kan Axiom de bijhorende opgenomen beelden tonen.

Integratie met inbraaksystemen

De integratie van Axiom met inbraakbeveiligingsystemen verhoogt het gebruiksgemak en het algemeen veiligheidsniveau. Het risico op valse alarmmeldingen wordt door integratie verlaagd.

Biometrische identificatie en integratie

biometrische toegangscontrole

Behalve met de gebruikelijke kaartlezers kan Axiom ook functioneren met geavanceerde biometrische lezers van diverse merken. Met de Axiom biometrische lezers zijn de biometrische vingerafdrukken van de gebruiker rechtstreeks vanuit het Axiom kaarthoudermenu in te lezen en kunnen de bevoegdheden bepaald worden.

Downloads