Door de Salduz- wetgeving rond camerabewaking en opname in verhoorlokalen en cellen contacteerde de politiezone ons om hun bestaande analoge camerasysteem te vervangen door een state of the art- IP- systeem en het verder uit te bouwen.

In het nieuwe IP camerabewakingssysteem zijn 2 politiekantoren met elkaar verbonden (Overijse en Hoeilaart).  De beelden van beide kantoren komen toe op een volledig nieuwe dispatch (controlekamer) met videowall.

De dispatch heeft nu de mogelijkheid om te communiceren met de personen in de cellen, door inbouw microfoons en luidsprekers.  Uiteraard voorzien van de beste IP camera’s, wat de veiligheid voor al het politiepersoneel en de personen in de cellen kan garanderen.

De verhoorlokalen zijn uitgerust met IP camerabewaking en omni-bidirectionele microfoons, wat maakt dat de verhoren op een professionele manier kunnen worden opgenomen.

Het politiekantoor zelf is ook uitgerust met IP camerabewaking, zodat er geen zone onbewaakd is en vandalisme niet mogelijk is.

http://www.lokalepolitie.be/5402/home.html

Met dank aan:

Seppe Vlaeminck, Phillip en Peter van de IT afdeling en Kris De Boeck van Aras Security.