Branddetectie: wees vuur te slim af

Bij brand worden er stoffen in de lucht vrijgelaten die we in kleine dosissen zelf niet waarnemen, maar die wel meteen schade aanrichten in onze longen. Bovendien zijn branden die te lang kunnen woekeren vaak heel moeilijk te bestrijden, met grote schade en groot lichamelijk gevaar tot gevolg. Het is meestal al te laat wanneer we zelf rook ruiken. Efficiënte en subtiele branddetectoren zorgen ervoor dat u altijd gerust kan zijn.

Ze waarschuwen namelijk voor de kleinste hoeveelheden schadelijke stoffen in de lucht en wijzigingen in temperatuur lang voor we zelf iets zouden opmerken. U redt zo niet enkel uw inboedel van brandschade, u redt ook levens.

Lees meer over branddetectie in de winter

Waarom kies ik de Bosch-500 reeks?

De Bosch-500 reeks rookmelder smelt helemaal weg in zijn omgeving met zijn subtiele esthetiek. Daarenboven zijn de branddetectoren ook sterke presteerders, die gecombineerd kunnen worden met CO-detectoren voor de optimaalste veiligheid. Ze meten ook continu vuilwaarden waardoor ze eenvoudigweg een signaal geven wanneer het tijd is ze te reinigen. Zo weet u altijd zeker dat u kan rekenen op gevoelige detectie in een stijlvol jasje.

Als bijkomend voordeel kan de Bosch-500 reeks gemakkelijk integreren in een overkoepelend beveiligingssysteem met het Local Security Network. De dubbele detectiezone die 2 onafhankelijke lichtzones tegelijk verkent, maakt het systeem efficiënt en duurzaam.

Download de brochure van Bosch 500 Serie Rookmelders

Waarom installeer ik de Iris-rookdetector van Inim?

De Iris-rookdetector van Inim steunt op een nieuwe generatie microprocessoren om microdeeltjes rook in de lucht te detecteren. Het verfijnde algoritme onderscheidt microdeeltjes in de lucht die het aanwezige licht onderbreken, waardoor valse alarmen bijna onmogelijk worden. Bovendien worden niet enkel rookdeeltjes, maar ook minieme temperatuursveranderingen vroegtijdig opgespoord voor een bijzonder hoge betrouwbaarheid.

De baanbrekende Versa ++ technologie maakt het systeem uiterst flexibel door het mogelijk te maken het systeem aan te passen aan elke ruimte.

Download de brochure van de conventionele detector van Inim Iris